Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lemun VPK:n hälytysosasto toimii Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen kanssa solmitun sopimuksen mukaan ensilähdön palokuntana. Tämä tarkoittaa, että hälytysosaston jäsenet ovat valmiita lähtemään pelastustehtäviin koska tahansa saatuaan hälytyksen piippariin tai kännykkään. Palokuntasopimuksen mukaan ensimmäisen yksikön tulee lähteä 5 minuutissa hälytyksestä, vahvuudella 1+3 yksikönjohtaja, konemies ja 2 savusukeltajaa. Vuodessa hälytystehtäviä on n. 40.

Osastossa toimii aktiivisesti n.20 jäsentä. Hälytysosaston jäsenen tulee kouluttaa itseään osallistumalla aluepelastuslaitoksen tarjoamille kursseille sekä kerran viikossa pidettäviin viikkoharjoituksiin. Viikkoharjoitukset koostuvat mm. mieskohtaisista taidoista, savusukelluksesta, kuljettaja/konemiestaidoista, ensiavusta, vaarallistenaineiden käsittelystä, pintapelastuksesta sekä kalustonhuollosta ja liikuntakoulutuksesta.

Hälytysten ja viikkoharjoitusten lisäksi hälytysosasto osallistuu erilaisiin tempauksiin, käy antamassa paloturvallisuusvalistusta ja tekee yhteistyötä monien tahojen kanssa.
 
Hälytysosasto harjoittelee kokoontuen paloasemalle joka keskiviikko klo 19:00. Kouluttajina toimii palokunnan oma henkilöstö. Koulutuksesta vastaa koulutuspäällikkö.
 
Hälytysosastoon otetaan mielellään uusia jäseniä. Hälyytysosastoon voi liittyä 16 vuotta täyttänyt henkilö. Hälytystoimintaan voi osallistua 18 vuotta täyttänyt ja sammutustyökurssin suorittanut. Palkkaa työstä hälytysosastossa ei saa, mutta koulutusta, uusia kokemuksia ja mukavaa porukkaa tämä harrastus tarjoaa. Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteyttä Peter Aaltoseen 040 566 4112.
 
Sivun kuva on liikenneonnettomuusharjoituksestaSivun kuva on liikenneonnettomuusharjoituksesta